Menu
Gildia Pióra na Patronite

,,Cztery pory roku"

Dnia 21 kwietnia nadchodzi wiosna,
pora roku nadzwyczaj radosna.
Pyłki w powietrzu się unoszą,
a w oddali słychać,
jak gdzieś trawę koszą.
Owady zapylają kwiatki,
spójrzcie tylko na te piękne rabatki!

A, gdy nadejdzie lato gorące,
zaświeci nam jaskrawe słońce.
Tak gorąco jest w te lato,
zabierz mnie nad wodę tato!
Na wakacje pojedziemy,
i się w morzu wykąpiemy,
na główkę wskoczymy do wody,
i zjemy przepyszne lody!

A, gdy jesieni nadejdzie czas,
na dworze robi się niezły kwas.
Deszcz pada i burza grzmi,
a mokra trawa na dworze lśni.

A jak na dworze zrobi się zimno,
i popołudniami za oknami ciemno,
sypie nawet po kolana śniegu,
dużo więcej niż ludzi w Kołobrzegu.
I właśnie w ten okres świąteczny,
dostanie prezent każdy,
kto był w tym roku grzeczny
To tak zwana pora zimy,
więc miejcie wesołe miny! :)

2942 wyświetlenia
25 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!