Menu
Gildia Pióra na Patronite

Obraz i muzyka...

Długo ciebie nie było
na moich płótnach
niemal zapomniałem jak wyglądasz
czasami tylko pędzle maczam
w pokrytych kurzem akwarelach
szukając odpowiednich barw
które i tak nie oddadzą w pełni ciebie,
bo nie wiem
czy nadal twoje oczy są zielone…
tęsknię
by namalować cię jeszcze raz…

Na klawiaturze fortepianu
szukam tamtej muzyki,
która dotykiem
zamieniała nieśmiałość w dreszcz…
odkrywam na nowo każdą nutę
delikatnie, subtelnie, ciepło…
sycę opuszki magiczną melodią
chłonąc wspomnienia…
tęsknię,
by zagrać ci tę muzykę jeszcze raz…

189 975 wyświetleń
1575 tekstów
600 obserwujących
  • jacqeline

    26 December 2011, 12:25

    Ach, czasami nie potrafię opisać jakie uczucia wywołują we mnie Twoje wiersze, dlatego tylko dziękuję, że mogę je czytać.

  • giulietka

    16 December 2011, 20:58

    Czuć ciepło palców, gdy opuszkami każde słowo wymuskane...
    Jak dobrze, że jesteś bogatym człowiekiem Gerardzie i zawsze stać Cię na autentyczność;)