Menu
Gildia Pióra na Patronite

między ciszą a szep­tem

długo goi się rana
na wskroś tęsknotą przebita

a tak łatwo płoszy się szczęście

żaden kolor nieba
w ludzkich oczach się nie mieści

gdy wypełnione są deszczem

a chociaż serce mi bije
należy nie do mnie

osierocona miłość

mojemu ojcu

101 614 wyświetleń
954 teksty
266 obserwujących
  • Adnachiel

    13 August 2015, 11:53

    Dziękuję... :*

  • giulietka

    12 August 2015, 11:34

    Historia zaklęta w tym wierszu, a którą znam na pamięć serca, zawsze przywoływała mi na myśl tę piosenkę, w którą wpisana jest podobna tragedia i miłość.
    Bardzo zależało mi, żebyś ją usłyszał, choć nie da się przy niej uciec od łez...

  • Adnachiel

    12 August 2015, 11:02

    Dziękuję za obecność A.C.

    M., dobrze, że mnie teraz nikt nie widzi...
    Wzruszenie, którego doznałem, zaparło mi dech.
    Wszystko się zgadza, ból to przecież nieskończony.

  • giulietka

    12 August 2015, 09:32

    "I nawet za granią, gdzie wieczny trwa czas
    I ciemność całunem okrywa,
    Wiem, nigdy i nikt nie rozłączy już nas.
    Ma pamięć, ma pamięć.
    Nas pamięć gwiaździsta ożywia.

    Me echo, me echo.
    Nas pamięć gwiaździsta ożywia."

    https://www.youtube.com/watch?v=6cwjJ7Y5N7Y

    Video 6cwjJ7Y5N7Y
  • Alfa Centauri

    11 August 2015, 17:03

    Bardzo mi bliski wiersz.