Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

dłonie

dłonie które mam
mogą zbudować wielkie miasta
mosty zaufanie państwo
nowe włosy skórę i paznokcie
zgodę zamki na lodzie
przyszłość

dłonie które mam
mogą zabić
na miejscu na zawsze
naprawdę
przylaszczkę psa i sąsiadkę
dechami i kamieniami

dłonie które mam
nie mogą cię zatrzymać

21 171 wyświetleń
266 tekstów
27 obserwujących
  • kati75

    13 February 2021, 18:19

  • Meron

    13 February 2021, 16:49

    Czytałem ten wiersz po północy, ale słowa gdzieś mi uciekły.
    Wróciłem, żeby je dogonić :)

    To kolejny Twój wiersz, bardzo dobry, przy takim się siada i roztrząsa siebie.
    Cóż ja mogę i kim jestem. I co z tymi marzeniami, których nie da się "dokonać".

    Bo cóż mi po rozumie, kiedy serce rządzi :)

    od Duse, funeralofheart, Fergus
    • funeralofheart

      13 February 2021, 17:44

      Dziękuję.
      Szkoda, że czasem wielkich rzeczy da się dokonać, a te najmniejsze pozostają w sferze marzeń.
      Rozum to można sobie w niektórych przypadkach schować pomiędzy wierszami ;)