Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Płaczący Ozyrys

Dlaczego płaczesz Ozyrysie?
Jaki to smutek nęka twe serce?
Przecież ukochana twoja Izyda
Ocaliła cię od wiecznej śmierci
Wśród nicości
Poskładała znów do życia
Kawałek po kawałku
Czego ci brak Ozyrysie?
"Serca" odpowiedział mi
"Kiedy umierałem
Kiedy życie wyciekało
Z ciała
Kropla za kroplą
A każda z nich krzyczała jej imię
Chciałem tylko by poczuła moją miłość
Jaśniejącą jak oko Ra
Wszechpotężną
Wszechogarniającą niczym płomień
Ostatni raz

Wtedy moje serce
Rozłożyło skrzydła w piersi
Z ogniem w piórach
Wyrwało się
By szukać tej do której należy

Ptak mojego serca odleciał
Odleciał z moją miłością do niej
Właśnie dlatego płaczę"

Teraz i ja zapłakałem

1060 wyświetleń
9 tekstów
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!