Menu
Gildia Pióra na Patronite

Świąteczne życzenie

Teksty z obrazami - Świąteczne życzenie - exsilentio
Świąteczne życzenie - exsilentio

Dlaczego o naszych chwilach
Piszesz wiersze?
Bo je wszystkie kocham.
To po pierwsze.
No, i dlatego trochę,
Żebyś zawsze ze mną była.

Przecież jestem. I o czym ty gadasz,
Mój stary pierdzielu?
Bo sto lat to tak niewiele,
A mi nie wystarczy nawet do końca świata.

Zaraz nasze pierwsze Boże Narodzenie,
Potem przyjdzie wiosna i następne lata.
Tańczące obiady, w dzbanku słodka herbata.
Psia miłość i dwóch serc spełnienie.
Zieleń winnych gron na skruszonych kratach,
A na moich ustach Twoje westchnienie.

Quid Quidem

41 487 wyświetleń
573 teksty
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!