Menu
Gildia Pióra na Patronite

senność

dlaczego nie śpisz
gdy przyjazny tobie mrok
otula cię ramieniem
czego ci brak
czyżby cisza już nie kołysała cię do snu
jak dawniej

czy ociężałe powieki stawiają opór
a serce nie zamierza zwolnić
może rwie się by żyć
i pragnie wykrzyczeć to wszystko
co w nim zapisano

jak uspokoić myśli
by na powierzchnię pozwolić sobie wypłynąć
gwiazdy wiernie współtowarzyszą
i koniec końców słowa same kołyszą

13 119 wyświetleń
118 tekstów
7 obserwujących