Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Piosenka o miłości

Dlaczego nie przytulę Cię gdy obok stoisz
Dlaczego na taniec z Tobą czekam na próżno
Kto o tym za mnie zdecydował
Że spotkałem Cię tak późno

Dlaczego musi tak być
Że mówić do Ciebie nawet nie mam odwagi
A chciałbym Ci opowiedzieć o tym jak Cię kocham
Pomiędzy tymi wszystkimi innymi słowami

Ust Twoich smaku poznać nie mogę
Choć pierwszy pocałunek już dawno za nami
Ten pierwszy i jednocześnie ostatni
Przecież pierwszy raz całuje się oczami

Ramieniem nie obejmę
Nie mogę wyznać mego kochania szeptem
Choć cały sercem i myślą krzyczę
Że tylko dla Ciebie tutaj jestem

Teraz miał być refren
A jest tylko smutnych nut sonata
Nie chcę znać prawdy czy mnie też kochasz
Żeby nie mierzyć się z moim końca świata

4135 wyświetleń
44 teksty
20 obserwujących
  • 4 July 2023, 21:00

    "przeciez pierwszy raz całuje się oczami" trudno ująć to lepiej. Takich pocałunków nie zapominamy.

    od Eneida
  • Eneida

    21 April 2023, 20:27

    Każdy Twój wiersz jest wyjątkowy, wzruszający, piękny... Brak słów by oddać mój zachwyt.
    Życzę spełnienia pragnień serca Twojego.

    • 29 April 2023, 06:56

      „Byłaś mej pamięci wierszem” zamieniam na „kochanie wierszem”. Dziękuję i pozdrawiam.

    • Eneida

      29 April 2023, 08:58

      "Kochanie wierszem".... subtelna zamiana, czysta poezja :)
      Dobrego dnia życzę...