Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 5 June 2021

***

Dlaczego nie powiesz mi prawdy?
Dziewczyno o oczach koloru burzy,
w których bezustannie szaleje huragan.
Mówię: zostanę jeśli zechcesz.
Lecz ona nie chce obietnic.
A teraz jej uśmiech jest
cierpkim wspomnieniem.

O wschodzie słońca,
Twoja sylwetka zniknęła we mgle.
Tam pocałowałem Cię ostatni raz.
Co mi zrobiłaś?

I mam nadzieję, że Twoją twarz
zamaże czas.
Dziewczyno z maską bezwzględności,
Czy to w porządku jeśli wciąż,
mam Cię w sobie?

12 348 wyświetleń
98 tekstów
22 obserwujących