Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ten ktoś z tłumu

Dlaczego ludzie wciąż piszą
O rzeczach których nie czują
Słowa których nie słyszą
W czasoprzestrzeni wirują

W przed dzień i w chwili dramatu
Iluzją własnych wyborów
Zbliżają nas do innych światów
Budzi w nich nowych potworów

Pytania bez odpowiedzi
Kochanie bez wzajemności
Ktoś nas próbuje wyprzedzić
Zbyt mali by to zrozumieć

12 303 wyświetlenia
150 tekstów
7 obserwujących
  • kati75

    15 November 2018, 09:05

    myślę ,że nie ma sensu pisania o tym czego się nie czuje,bo jak wtedy przekazać emocje?są i tacy co piszą to co im ślina na język przyniesie a do tego nie potrzebują uczuć i zbytniej wiedzy pozdrawiam:-)

  • 14 November 2018, 23:06

    Taa dlatego piszesz tu wiersze.
    Przecież tu sami samotni nieudacznicy.
    No muszę kończyć obowiązki. Pa

  • 14 November 2018, 23:04

    Zaskoczyłaś mnie tym pytaniem.
    Nie, już nie szukam. Znalazłem.

  • 14 November 2018, 22:56

    A co ty możesz pamiętać. Nic przecież nie piszę. Wiesz, mam życie osobiste.
    A co u ciebie nadal szukasz prawdy?

  • 14 November 2018, 22:50

    Bożena, Ty się nie zmieniasz odkąd pamiętam Twoje pisanie. :)
    Dobranoc.

  • 14 November 2018, 22:47

    Oj nie wiem nie interesuję się tylko tak podają najnowsze dane, wiesz.
    Poprostu boją się spotkań z kobietami oglądają porno samotnie a to prowadzi do inpotencji i prostaty, skumulowana energia.

  • 14 November 2018, 22:43

    A jaki procent to impotenci? :)

  • 14 November 2018, 22:41

    Ale to nie moje . Media podają że teraz wszyscu w necie siedzą i załarwiaią to
    on line, taka genaracja.

  • 14 November 2018, 22:30

    Ciekawe spostrzeżenie :)

  • 14 November 2018, 22:25

    Poprostu mamy plagę impotentów stąd portale pseudopoetyckie