Menu
Gildia Pióra na Patronite

...możesz ?

dlaczego ?
idziesz ścieżkami potępionych
z gardłem
ściśniętym wyrzutami sumienia
Twoja aureola niewinnych kłamstw
ciągle przypomina własny egoizm
a grzechy wyrzucone z nieba
błądzą... szukając bram piekła

dlaczego brniesz w to dalej ?
nie widzisz nikogo wokół
a są tacy, co Cię kochają
choć spadłeś z piedestału cnoty

widzisz ?... jedwab pragnień
otula Twe martwe ramiona
tak bardzo chcesz kochać...

możesz przypomnieć sercu, by biło
spróbować odnaleźć swą drogę
możesz odnaleźć też miłość...

…możesz ?

22 301 wyświetleń
205 tekstów
87 obserwujących
  • 7 June 2011, 00:02

    A o to.. trzeba by było Panów zapytać ;)

    Dziękuję Julio...to bardzo stary wiersz..

    Dobrej nocy :))

  • Julka 10

    6 June 2011, 23:58

    Pewnie każdy może...pod warunkiem, że...chce, nie boi się, nie ucieka... :):) Ale z tym to już różnie :): Mężczyźni bardzie strachliwi ...ciekawe dlaczego? :):)
    Piękny wiersz jak zawsze.
    buziak na dobranoc :)