Menu
Gildia Pióra na Patronite

Deszczyk

Dlaczego dziwnie tak przekonują
I dziwne mają podejście
W telewizorze na wolnym powietrzu
Na który lecą krople deszczu

Pomimo chłodu ludzie się patrzą
W mokry wieczór grudniowy
Mamy dziś rok dwudziesty pierwszy
Który właśnie się kończy

Mówią co trzeba a deszczyk leci
Jakby nie słuchał siły przekazu
Jedni uwierzą inni oburzą
Na wszystkich równo deszczyk pada

Przyjdzie policja bo jej kazali
Będzie sortować niczym produkty
Ci jedni przejdą i nie obejrzą
Bo na nich właśnie pada deszczyk

76 493 wyświetlenia
1012 tekstów
16 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!