Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dlaczego? (bardzo stary wiersz)

Dlaczego dla mnie miłość jest cierpieniem?
Dlaczego dla mnie samotność nigdy skończyć się nie chce?
Dlaczego moje łzy są pełne goryczy?
Dlaczego moje serce wciąż krwią broczy?

Dlaczego to właśnie pokochałam Ciebie?
Dlaczego nie powiedziałeś mi nigdy kocham Cię?
Dlaczego ta miłość do Ciebie taka nietypowa?
Na odległość w ukryciu się przed Tobą chowa.

Dlaczego ta miłość do Ciebie taka spragniona?
Bez pocałunków bez żadnego Twojego słowa.
Dlaczego ta miłość w moim sercu do Ciebie,
nie chce rozpłynąć się w szarej mgle?
Dlaczego? Dlaczego? Powiedz mi.

93 499 wyświetleń
895 tekstów
21 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!