Menu
Gildia Pióra na Patronite

Lepszy świat...

Dla nas jest jedna z najdalszych gwiazd
napełnij więc swoje serce nadzieją
razem odkryjemy tam lepszy świat
w którym źli ludzie już nas nie rozdzielą…

Tam właśnie łabędzią słychać nutę
wśród szmerów traw i tataraków
miłością pokonamy przeszłości smutek
uśmiechem zasiejemy ziarna kwiatów…

Na łące wybudujemy drewnianą chatę
z oknami na niebo i w stronę lasu
by widzieć sarny, motyle i kwiaty
cieszyć się życiem i nie liczyć czasu…

Wiedz miła...Taki świat naprawdę istnieje
między połówkami serc i dusz strapionych bólem
i gdy wiatr niepewność i strach twój rozwieje
przyjdź do mnie proszę…zostań…kochaj…uwierz...

190 741 wyświetleń
1575 tekstów
600 obserwujących
  • słoneczniki

    11 February 2012, 18:06

    Rozbudzasz swymi wierszami wyobraźnię...
    Czytając widziałam oczyma duszy...

  • agniecha1383

    11 February 2012, 11:58

    Szczęściara z Tej ...Która mogłaby zobaczyć to co ująłeś w wierszu...dotknąć tych marzeń wspólnie nawet jeśli to tylko...marzenia-piękny