Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dla Ciebie

Dla Ciebie zburzę wszystkie mury.
Tworząc pałace dla Twych stóp.
Dla Ciebie poprzestawiam góry.
W gorącym słońcu dając chłód.

Nawet gdy musząc w brew natury.
Zmienię kierunek toru w rzece.
Przepędzę wszystkie czarne chmury.
Byś mogła płynąć w światła opiece.

Dla Ciebie wszystkie oceany.
Wypiję duszkiem. A co mi tam!
Stercząc służalczo nad Twym łożem.
Wypluję z siłą. Gdzie? Powiedz! Może tam?

Dla Ciebie kosmos zgniotę w garści.
Zatrzymam ziemię a poruszę słońce.
Wszystko w imieniu Twej miłości.
Chcę Ci coś dać i jest gorące.

http://www.youtube.com/watch?v=TvOiRCCgr2E

3796 wyświetleń
36 tekstów
4 obserwujących
  • 25 August 2013, 17:46

    Po paru Twoich opiniach, myślę sobie, zajrzę do Ciebie. Zobaczę jak tworzysz. I co?
    Mam łzy w oczach po przeczytaniu pierwszego wiersza...
    Cudowny? Nie. To coś znacznie więcej.

  • czarna mamba

    24 August 2013, 14:21

    każda chce być ta jedyna ...najważniejszą dla ktorej mozna przeniesc gory..przemienic nurt rzeki ....ale czy to jest możliwe:) szczęściara:)

  • misiek45

    24 August 2013, 13:58

    Zgadzam się z wypowiedzią Joasi ,a wiersz cudowny i zachwyca treścią.co zaś tyczy się dodanej piosenki to jest ona jak wisienka na torcie-pięknie pozdrawiam Ciebie Jacku i przedmówczynię :))