Menu
Gildia Pióra na Patronite

DLA BABCI

DLA BABCI

Babcia, babunia, babeczka, babuszka
Chcę Ci powiedzieć coś ważnego do uszka
Jakie to Twoja malutka czy duża wnuczka
lub wnuczek mówi Ci dzisiaj oto sekrety
- to rzecz jest przecież całkiem ludzka
Choć nie mówi Ci to codziennie - niestety
To wiedz babciu: Kocham CIĘ za to, że jesteś
że Kocham Cię zawsze mocno i wszędzie
I choć czasami niezbyt to okazuje
Każdy wie, że swoje wnuczęta zrozumiesz
że miłość nasza mieści się w każdym naszym geście
Zawsze, gdziekolwiek akurat babciu jesteś!
Bo wie to każdy z nas wnucząt, że wszystko co robisz
to z myślą o NAS tylko wnuczętach Twoich
Dlatego czy zima jest właśnie czy lato
Kochamy Cię bardzo Babciu za to:
Bo jesteś nam gwiazdką w naszym życiu krótkim
i dajesz to co nikt nie da - NAM malutkim
Czułość, troskę, i miłość wyjątkową
taką co nigdy nie ma nikt- daję słowo.
Więc składamy Ci życzenia w dniu TWOJEGO święta
ŻYJ NAM BABCIU W ZDOWIU I BĄDŹ ZAWSZE UŚMIECHNIĘTA...

I choć dziś prawie każda babcia
nie chodzi po domu w ciepłych kapciach
to tak samo kocha swe wnuczęta wszystkie,
jak ta przed laty - uwierzcie
bo zmieniły się nam tylko czasy przecież
A babcia jak to babcia ta sama jest...i będzie
została z sercem wielkim na swej dłoni
i każdy kto może się Jej głęboko ukłoni
nawet gdy epoka ją troszkę zmieniła -
od wnuka swego nigdy nie będzie stroniła!

Asika
(_2007-01-21 01:17:59)
***
DLA WSZYSTKICH BABĆ

31 483 wyświetlenia
325 tekstów
5 obserwujących
  • misiek45

    21 January 2014, 23:57

    Piękne życzenia Asieńko ,świetny wiersz-pozdrawiam serdecznie:)