Menu
Gildia Pióra na Patronite

Przepis na szczęśliwą JA

10 dkg czułości Twej,
5 łyżek zainteresowania,
szczypta zachwytu.

20 dkg myśli za dnia,
15 dkg zaraz po północy.
Paczuszkę słów słodkich jak miód
i gestów prosto z serca.

Pół szklanki pocałunków mych ust
i dwie miarki spojrzeń zakochanych.

30 dkg szybszego bicia serca,
gdy głos mój słyszysz
i trzy tęsknoty utarte gdy milczę.

Wstawić do duszy na wieki całe.
Pokochać,
wierzyć
i zatrzymać na stałe.

Polać miłością, która Ci daję
i wiedzieć, że cierpię gdy zwykłością się staję...

Smacznego!

78 915 wyświetleń
936 tekstów
120 obserwujących
  • Irracja

    13 September 2011, 11:15

    ... hmmm, dlaczego ten przepis mi nie wychodzi?...

    :-(

  • Irracja

    13 February 2011, 20:27

    ... czy to aby cały przepis?... brak przepisu na drugą część, tworzącą całość...

    ;-)

  • Demonekpaulinka

    19 November 2010, 23:48

    Smaczny wiersz! :P

  • lightbreeze

    11 November 2010, 17:27

    Ale wiersz mi się podoba,ile w nim liczb moich ulubionych! :)))

  • lightbreeze

    11 November 2010, 17:25

    Mi jedynie zostaje powiedzieć "Smacznego, ja dziękuję na razie nie jestem głodna" :P

  • meedea

    11 November 2010, 13:05

    Jak dojdziesz to napisz co myślisz ;)