Menu
Gildia Pióra na Patronite

....

Deszczowy poranek
samotny marsz
serca ubranego w czerń łez
idzie wolno
niosąc trumnę

gdzie uwięziono skazańca
kradnąc mu ostatnie tchnienie wolne

idzie wolno
by go pogrzebać
przysypać piaskiem zapomnienia

Z tyłu stoi sprawca
kat i ofiara zarazem
z oddali widzi znicz nadziei
tam gdzie pogrzebał marzenia

12 299 wyświetleń
134 teksty
10 obserwujących
  • 31 July 2010, 14:59

    piękna myśl:)
    "ból niespełnienia" -cudowne słowa
    dziękuję za komentarz i pozdrawiam serdecznie

  • awatar

    13 July 2010, 12:01

    Ładny wiersz, mnie lepiej się czyta bez inwersji w 7 wersie. pozdrawiam, +:)

  • 13 July 2010, 08:11

    :)

  • Bogdan Z

    13 July 2010, 07:57

    ale to ujęłaś .....aż chłód na plecach poczułem .... świetnie :)

  • 12 July 2010, 22:16

    to zależy
    każdy jest w innym wieku i nie wiem czy zawsze wypada mówić na "ty"

    ale widzę, że w tym przypadku mogę
    więc jeszcze raz życzę Ci miłej nocy bo jak tak dalej pójdzie to rozgadamy się do oporu:)

  • 12 July 2010, 22:10

    trochę w tym prawdy jest
    trzeba przyznać
    ale moim zdaniem piękne jest gdy niektóre słowa każdy może zinterpretować jak mu serce podpowiada
    ale oczywiście wszystko z umiarem jak Pan/ Pani(niestety nie wiem jak się zwrócić) mówi by nie przesadzać z "udziwnianiem"

    ps. najgorzej jest z interpretacją wierszy w szkole
    moja jest zawsze inna niż u nauczyciela heh

  • 12 July 2010, 22:00

    te "szukanie logiki" to aluzja do mnie?

  • 12 July 2010, 21:57

    to sie cieszę
    mam nadzieję, ze ujęłam moje myśli w miarę logicznie:)

    pozdrawiam serdecznie i życzę miłej nocy choć ta zbyt ciepła jak dla mnie

  • 12 July 2010, 21:51

    bo przestraszył się tego co sam zrobił i nie wie jak ma postąpić

    ale z czasem zdoła to wszystko naprawić
    stąd ten znicz nadziei( na odzyskanie tego co utracił), który z czasem będzie świecił coraz bliżej niego

    bo marzeń tak do końca nie zabił
    tylko uwięził w trumnie

    takie moje wywody

  • 12 July 2010, 21:41

    kat i ofiara- człowiek
    stracił wiare w marzenia przez co je "zabił" i zadał krzywdę sam sobie