Menu
Gildia Pióra na Patronite

w przypływie uczuć

deszczowe poranki są dla tych
co usychają tęsknotą
tuląc wystygłe kubki
pomarszczonych dłoni płatkami

pod powiekami klisza
wyblakłych gwiazd negatyw

wchodzę na głęboką wodę
naga zanurzam się w lecie

nim kolejna jesień przekreśli
skrzydła tutejszym aniołom
i znowu będzie więcej
bezkresnych zim między nami

137 918 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • giulietka

    10 August 2018, 05:50

    Art, boa?;)

    To duży komplement, Piotr, dziękuję i pozdrawiam:)

  • marka

    9 August 2018, 16:09

    Miły w dotyku, ale i fotograficznie tu, coś co do mnie przemawia.

  • 17 July 2018, 13:44

    Qusicielka. :))

  • giulietka

    17 July 2018, 06:29

    Zapach_bzu, dziękuję, miło Cię widzieć.

    Art, ale chlapnęłam, dziękuję już poprawiam.
    To co (s)pływamy razem?;)

    Dziękuję i miłego dnia Wam życzę!;-)

  • 16 July 2018, 23:05

    A ja w... lecie. :P
    Madź - nimfa wodna... nie znałem Cię od tej strony, a to ciekawa strona. :P
    Dobranoc. :))

  • zapach_bzu

    16 July 2018, 17:53

    Dwa ostatnie wersy! Utopilam się w nich ❤️ ☺️