Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

Deszcz to ułuda, kraina nicości,
pogrąża człowieka w marazm,
w poczucie obojętności;
zabiera marzenia o utopijnym życiu
pozostawiając cząstkę szczęścia,
w ukryciu.
Targnie na mur osłaniający wspomnienie,
żywiąc się klęską, doprowadzając do zapomnienia.
Wpaja świadomości gorycz,
smutek, otępienie;
Kradnąc to ostatnie ,najważniejsze ...
ukojenie.

6202 wyświetlenia
70 tekstów
4 obserwujących
  • krysta

    3 April 2013, 16:24

    Ładny wiersz :)