Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zdjęcie, zwykłe zdjęcie deszczeowgo miasta

Deszcz szumi za oknem
sąsiad klnie, choć już
po północy

Miasto jest jak bryła
zimnego szkła
uranowego
błyszczy się kantami chodnika
w latarni jaskrawych flegmach

Stuk damskich obcasów
nerwowo na ulicę rzucony
pies wydał pisk
w śmietniku utonął
bezdomny człowiek

Obłędny rzeczywistości wir...

127 936 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!