Menu
Gildia Pióra na Patronite

Deszcz...

...
Deszcz...
rozchyla ramiona i spada
jak ptak jak wiatr kroplami
przytula delikatnie jak aksamit...
pocałunkami...

i każda kropla jak słowa czuła
pejzaży dotyka
tembrem głosu równoważy się
faluje...
rozmarza jak cisza...

i trwa w niemym uścisku nocy...
szybują myśli na wietrze wiotkie jak tęsknoty...
i mokre i lekkie skrzydła szarością
rozkłada

i krople strząsa i gubi na niebie przekłada
i śmiechem srebrnym cały świat pieści...
deszcz czysty przejrzysty pełen miłości...
Anita Steciuk

Blog literacki Anity Steciuk Anioł deszczu

15 380 wyświetleń
173 teksty
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!