Menu
Gildia Pióra na Patronite

Deszcz łez

Deszcz oszronił jej oczy
mocny makijaż płyną rzeką po policzku
rozmył piaszczysty brzeg jej powieki
mimo mgły było widać jak pod mikroskopem
że to łzy,
dusza jej zgaszona jak dopiero co świeczka zapalona
jeszcze żażył się knot skręcony z jej serca
a na twarzy malował się smutny drętwy wyraz smutku
unoszony przez opary dymu, dogasającego knota

10 856 wyświetleń
68 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!