Menu
Gildia Pióra na Patronite

Przemoknięty orzeł-alegoria

Deszcz natchnieniem
okrył ciszę-
przemoknięty złodziej
kropla duszę zawiesiła
pod wersem na spodzie

Wtem leciutko wiatr nią powiał
w zamglonej scenerii
szuka rymów zagubionych
przemoknięty dzięcioł

Obok siedzi niczym trusia
pracowity orzeł
na suchej gałęzi
w nie swojej pamięci
przy jego koronie
z połamanym wzorem

7630 wyświetleń
254 teksty
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!