Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Lacrima.

Deszcz
a w deszczu
jedyna spływa łza...

W lustrach światów mnogich
w których wzrok zatapia
nienawiść
pożądanie
wścibskość
nie ujrzy się prawdy
lecz ślepych odbicia

A łza
uchroni przed złem
przeniesie daleko
i głęboko
gdzie być może
nas samych jeszcze nie było
i gdzie nikt nie dotrze
bo nie ma drugiej takiej samej

W lustrze tego świata
po pierwotnej stronie
nie śpi się
nie dzisiaj
dopóki łza nie spłynie.

81 771 wyświetleń
826 tekstów
102 obserwujących
  • kati75

    8 November 2019, 08:26

    A wiersz lśni:-)

  • scorpion

    8 November 2019, 08:20

    Czuję się obnażony...

  • kati75

    8 November 2019, 08:09

    To była zmowa milczenia:-)D

  • scorpion

    7 November 2019, 23:05

    Co tu się odwala? Ten wiersz napisałem tak dawno temu, że sam go nie czaję już :D

  • Kamil Borkowski

    7 November 2019, 22:21

    Uhuhu. Marcin. Jakiś demon w Ciebie wstąpił. :P

  • kati75

    7 November 2019, 22:05

    Piękny wiersz!

  • onejka

    21 January 2015, 22:37

    czyli, myślimy podobnie, ja już się napiłam,
    z tego "wszystkiego", oczywiście ;)

  • scorpion

    21 January 2015, 22:16

    Nie, ale z tego wszystkiego to się chyba jednak napiję ;]

  • onejka

    21 January 2015, 21:51

    Pijesz do mojego myśla ? ;)

  • scorpion

    21 January 2015, 21:45

    Nie, ale Ty najwyraźniej masz to gdzieś ;]