Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

🖐Wiersz Pożegnalny do Al Kuhla✋

Demonie, który Al Kuhl się zwiesz ...
dzisiaj piszę do Ciebie pożegnalny wiersz
i choćbym chciał napisać rzeczy w nim same złe,
to patrząc na naszą przeszłość ... nie da się.

Tyś mą matkę pożarł i młodość
krwią i łzami zalałeś,
wtrąciłeś do cierpienia morza, ale ...
teraz czuję, że już przepłynąłem je całe
i dlatego właśnie teraz
możemy się na zawsze pożegnać ale wiedz,
że zawsze przegrać z Tobą się bałem.

Jednak teraz naszą znajomość
spostrzegam jako współpracę,
bo choć za każdym razem czułem
i wiedziałem, że tak bardzo dużo tracę,
to za każdym razem potem
dostawałem coś lepszego od poprzedniego
i właśnie teraz czuję,
że nie potrzebuję już tego ...

I choćbym może chciał
to prawdzie i tak nie da się zaprzeczyć ...
dzięki Tobie poznałem
co to straszne cierpienie
i nauczyłem się doceniać tak wiele rzeczy
i to w sumie również dzięki Tobie
mam to wszystko co mam
i jestem tu gdzie teraz jestem
i czuję się jakby to co się właśnie zakończyło
było niezwykle trudnym do zdania testem.

Dzisiaj żegnam Cię wraz z miesiącem Lutym,
demonie Al Kuhlu,
więc dziękuję Ci za wszystko serdecznie
ale proszę też grzecznie byś ubrał buty
i odszedł, bo nie potrzebuję więcej bólu
ani niczego lepszego od tego co teraz mam ...

Bądź pozdrowiony i stój sobie
w butelkach na sklepowych półkach ...

... tam.

71 015 wyświetleń
1135 tekstów
9 obserwujących