Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dla siostrzyczki..

delikatność twego umysłu jest taka krucha i piękna,,
boję się ją dotknąć z resztą po co...?
przecież ma trwać ma płynąć..
i chłonąć...alfo i omego mów do niej jeszcze..
mów do niej ciągle..
mów do niej wiecznie..
daj jej połknąć to wszystko..
niech śpi spokojnie..
i bawi się w snach..
w chowanego z myszką miki i z reksiem...
daj jej jeszcze ten balkon..
gdzie by mogła tak bez strachu zasnąć sama
i nie martwić się że kiedyś
ciemną nocą nadwyręży sobie rękę od fantazji..

13 666 wyświetleń
116 tekstów
19 obserwujących
  • tylkoty38

    1 May 2013, 20:57

    Piękne wersy..

  • zlo282

    14 February 2013, 10:21

    dziekuje Agus pozdrawiam

  • misiek45

    13 February 2013, 22:21

    Piękno słów w wierszu niesie wiele czułości ,mając Ciebie będzie bezpieczna i z delikatnego dziecka wyrośnie na silną osobowośc,nauczysz ją nie tylko marzyc lecz spełniac swoje marzenia-pozdrawiam serdecznie:)

  • zlo282

    13 February 2013, 19:50

    dziekuje za mile opinie pozdrawiam:)

  • Gaia

    13 February 2013, 18:40

    Wzruszające wersy
    :)

  • 13 February 2013, 18:12

    Piękny wiersz.
    Pozdrawiam.