Menu
Gildia Pióra na Patronite

Rozkocham życie w nas

delikatnie
unoszę każde słowo
by poczuć przedsmak nieba

i układam ci je w sercu
by głębią mogły przenikać

w odcieniach wiosny
nie spłoną zawstydzeniem
bo jak zmarszczki są ponętne
gdy je zmysłowo dotykasz

a jeśli wymkną się cenzurze
by pożądaniem wypełnić czas
z cichych szeptów ułożę codzienność
i zostawię je na moich ustach

byś sięgał po nie jak po kromkę chleba

gdy rozkocham życie...
- w nas

21 279 wyświetleń
183 teksty
42 obserwujących
  • fyrfle

    3 October 2015, 12:28

    Piękny, trafiłem do niego teraz, hm! To ten czas.

  • Janya

    5 May 2014, 14:23

    piękny wiersz:))

  • Julka 10

    14 March 2013, 21:43

    ."...z cichych szeptów ułożę codzienność
    i zostawię je na moich ustach..." :)))

    suuuperrrrr.....miłego wieczoru ;)

  • 12 March 2013, 08:36

    Śliczny wiersz :)
    Pozdrawiam :)