Menu
Gildia Pióra na Patronite

Deszcz

Delikatnie płynie po ziemi,
delikatnie dotyka mych warg.
Oczyszcza z wrogich mysli,
wspomnieniom dodaje barw.
Każdy taniec w nim namiętny,
każdy płynący z nieba żar,
rozpływa się w nim niczym delikatna smuga snu.

Smutek z nim nie współigra,
każda łza na policzku znika.
Jest poetów natchnieniem,a dla ludzi
zbawieniem.

1747 wyświetleń
6 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!