Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zwyczajna historia

Dedykowany tacie, który uczył mnie klękać i składać dłonie.
W tle: Serj Tankian - "Occupied tears"
http://www.youtube.com/watch?v=cbxi2jUvUWQ

dlaczego nazywają naiwnością
moją wiarę w Jego Moc?
czy nie potrafią z ufnością
oddać Miłości swój los?

przyznaję – ja też
błąkałam się w ciemności
i z nią splatałam nici bytu mego
zbadałam najstraszliwsze otchłanie
rzucałam się w przepaści bezdenne

i pyszniłam się wolnością
która duszy łamała skrzydła

ale pewnej nocy
przyszło światło nie-oślepiające
nie-znające-mroku
wskazujące Drogę

Ariadny nicią stała się modlitwa
i w labiryncie Życia
Prawdy Ścieżką
kroczyć mogę dziś

bo On duszę mą uskrzydlił
nadał sercu sensu rytm
i mostami połączył brzegi
przepaści
warowną twierdzą
Swych dłoni otoczył mnie

więc nie jest naiwnością
moja wiara w Jego moc
dziś nazywam ufnością
co wcześniej
było ciemności nicością

i powierzam Miłości swój los

22 628 wyświetleń
434 teksty
46 obserwujących
  • 27 November 2012, 12:06

    :)

  • Inel

    27 November 2012, 12:01

    Nie lubię się kłócić. Po prostu wyraziłam swoje (odmienne od Twojego) zdanie. ;)
    Pozdrawiam ciepło,
    M. ;)

  • 27 November 2012, 10:13

    Nie kłóć się, ja wiem lepiej. Niezwykła. :P
    Miłego dnia. :)

  • Inel

    26 November 2012, 17:34

    Zwykła, zwykłej dziewczyny. ;)
    Yestem, potykanie się o własne nogi to norma, potykanie się o kłody rzucane pod nogi również. Przecież najłatwiej jest usunąć własne przeszkody, rzucając je komuś na drogę... Ale chyba nie o to chodzi, prawda? ;)
    Pozdrawiam ciepło,
    M. ;)

  • 26 November 2012, 14:54

    Jakie znaczenie ma zdanie tych, którzy potykają się o własne, krzywe nogi?...
    Każdy sam musi sobie odpowiedzieć, czasami szukamy całe życie. To też dobrze, jeśli innym kłód pod nogi nie rzucamy...
    Niezwykła Historia.
    Pozdrawiam. :)

  • Inel

    26 November 2012, 13:18

    Pechowa, dziękuję Ci bardzo. ;)
    Pozdrawiam,
    M. ;)

  • Inel

    26 November 2012, 09:32

    Pięknie to ujęłaś, słoneczniki. ;)
    Pozdrawiam i życzę miłego dnia,
    M. ;)

  • słoneczniki

    26 November 2012, 07:33

    Wiara staje się motorem do życia - życia w zgodzie, miłosierdziu i prawdzie...

  • Inel

    25 November 2012, 21:42

    Dziękuję Ci bardzo, Misiek ;)
    I również życzę słodkich snów. ;)
    Pozdrawiam,
    M. ;)

  • misiek45

    25 November 2012, 21:26

    Wspaniały wiersz Madziu-słodkich snów:)