Menu
Gildia Pióra na Patronite

Opowieść o…

Dedykowane Misiek45 :)
W tle:Peter Pan - "Fairy dance"

http://www.youtube.com/watch?v=P-NRmbS6eA8

przybezdomniła się do mnie
pewną nocą kulawą na pół księżyca
gdy w powietrzu jeszcze lato
a na liściach już jesieni plamy

początkowo tylko patrzyła
mo(ą)drym wzrokiem z igraszką gwiazd
pojęła jednak szybko
że serce me równie bezdomne
może zamienić w schronisko

próbowała się wdrapać
na stopy me mylące ścieżki
lecz wymagała zbyt wiele
cierpienia pazurów
i pokory ran gojenia

w końcu zwinęła się
w kłębek mruczenia
na kolan mych brzegu
i zakołysała piosenkę
wtórnie sercu nadając puls

teraz nie wyobrażam sobie
istnienia bez łaszącego się
między krokami mymi
kotki znającej wszystkie
drogi wpisane w mapę mego sumienia

w końcu to ona wydeptała
bezszelestnie ścieżki na bezdrożach
towarzyszka ma najbliższa
krzyżem w serce wpisana
Wiara

22 631 wyświetleń
434 teksty
46 obserwujących
  • Inel

    20 February 2013, 21:31

    Dziękuję, Pechowa. :)
    Misiek, mam nadzieję, że pozytywnie zaskoczyłam? :)
    Pozdrawiam,
    M. :)

  • Pechowa_

    20 February 2013, 16:49

    Wspaniała dedykacja i na pewno wiersz również ;)
    Pozdrawiam.

  • misiek45

    20 February 2013, 14:07

    Madziu jestem mile zaskoczona tym bardziej że to pięknie napisany wiersz i wspaniała muzyka-pozdrawiam milutko na dzień dobry i wspaniałego dnia życzę:))