Menu
Gildia Pióra na Patronite

0=1

2d box - lustro czarno białe
w nim jeden równa się zero

na ścianie robak
walczy z własnym cieniem
uaktywniona plama migocze

kiedy jednakowy dystans do wszystkich
to za mało

czarna szpilka w bladości mapy
paznokciem przesuwasz po grzebieniu nocy
nabrzmiałej do ostatniej na łuku sekund
z głębi chłodna w gotyku

w studni drzwi wiotczeje staccato

pod ciężarem ostatniej kropli lodu
morze papierowych kropel
oddycha przez taśmę
cierpkimi płatkami śniegu

zawsze bądź choć trochę
przeciw sobie
albo zabaw mnie do złego
nie proszę

30 113 wyświetleń
358 tekstów
51 obserwujących
  • silvershadow

    10 January 2018, 16:18

    Magdo, bardzo dziękuję za aż tak wspaniały komentarz ... i celne spostrzeżenie - zaskoczyłaś mnie. ;)
    Serdeczności ;)