Menu
Gildia Pióra na Patronite

Emi.

Dawano mnie tu nie było
Może wszędzie mnie dawno
Nie było

Bez oddechu
Bez uśmiechu
Bez dni i nocy
Bez poranków i zimnej rosy
Zmierzchów pachnących stogiem siana

A wczoraj zatliłem się
By dziś zacząć płonąć
Bo powiał ciepły wiatr
Z Twoich słów

Zapatrując się w zachód słońca
Z głową opartą o autobusową szybę
Pytałem Boga „ile jeszcze”
Licząc ptaki na niebie
Niknące za horyzontem

A tu stanęłaś przede mną znikąd
Wetknęłaś rękę w moją bez zbędnych słów
Nawet nie musiałaś mówić „chodź”
A ja nie zapytałem dokąd
*Ale nigdy nie wątp…

*Shakespeare

https://www.youtube.com/watch?v=V4jG3QJKYR0

19.10.15 Uff...

16 294 wyświetlenia
237 tekstów
71 obserwujących
  • Cris

    19 October 2015, 20:12

    Bardzo ładny z przekazem...