Menu
Gildia Pióra na Patronite

rozłożony jak karty gdy pytasz czy wciąż gram

dama pik
i pikawa
może jopek z innej talii

jedyne co nas łączy to wspólne plecy
gdybyśmy odwróceni na właściwy znak
albo
na wznak

miast budować domu
wystarczy rozkładać się
i kłaść

chwytać za talię
podbijać
podwijać

lepiej już wyłącznie rękaw

najpierw sprawdzić
niż chwytać za pas

wątpię by dwójka
była dziś lepsza niż jeden
as

14 252 wyświetlenia
276 tekstów
32 obserwujących
  • Lacrimas

    4 August 2015, 22:45

    w odpowiedniej karecie
    znika dylemat

    dam(y) czy nie-dam(y), heh.

    pozdrawiam.

  • .Rodia

    4 August 2015, 15:34

    to nie moje bierki więc chyba
    może
    etc etc

    napisz coś to pogadamy
    lecę lecieć

  • .Rodia

    4 August 2015, 11:51

    Stawiając wszystko na jedną kartę, najgorzej postawić na złą damę - chyba ~zzz

  • Lacrimas

    3 August 2015, 21:24

    pępek, jak dla mnie, to już jakieś przywiązanie.
    a tu przecież mowa o kartach

    stawianiu wszystkiego -
    na jedną.

    ______________________________________
    niektóre talie trzeba dobrze przetasować.

  • .Rodia

    3 August 2015, 13:29

    @michał
    raczej od pępka
    dzięki

    @ala
    ładne avatarowe

    @aga
    o nie-względnych - o ile jakieś są - też nie warto

  • Lacrimas

    2 August 2015, 23:38

    as zaczyna (się) od kolan.

    ps niezły koncept.

  • sprajtka

    1 August 2015, 14:12

    .

  • .Rodia

    31 July 2015, 15:52

    1:1
    czyli martwy punkt u ciebie

    ja też nie wiem
    wymyślam na bieżąco
    widzę i opisuję - charakter deskryptywny plus układam słowa jak do siebie pasują

  • .Rodia

    28 July 2015, 21:39

    E tam
    I tak jeden zero dla mnie Aga

  • .Rodia

    28 July 2015, 20:02

    Dla mnie wybór he he