Menu
Gildia Pióra na Patronite

daleko bywają
rzucone od siebie
owoce pięknego
drzewa granatu
przez los ciśnięte
w przestrzeń zawiłą
pragnące przy sobie
zapuścić korzenie
ostatnie soki tracąc
czerwone wykwintnie
jednością z ziemią
się stać by później
ich żywot
zmieniony zupełnie
do nieba mknąc
jednością się stawał
by w końcu
z tej samej ziemi
odlegle rosnąc
spleść swe korzenie
sięgając gwiazd

18 812 wyświetleń
136 tekstów
7 obserwujących
  • krysta

    26 November 2015, 12:06

    ciekawy wiersz, ładny.
    pozdrawiam.
    :)

  • fyrfle

    25 November 2015, 10:26

    Niebo Twojego wiersz sięga gwiazd, którego Ty jesteś tylko klasą samą w sobie.