Menu
Gildia Pióra na Patronite

Niezapominajka

Dał jej niezapominajkę
mały niebieski kwiat
skryła go w stary zeszyt
i minęło kilka lat

a gdy znów go otworzyła
kwiat nadal tam był
lecz gdy w dłoń go ujęła
rozpadł się w drobny pył

dał jej niezapominajkę
aby o nim pamiętała
i choć kwiat pamiętał nadal
to ona zapomniała

1955 wyświetleń
20 tekstów
1 obserwujący
  • Pierrot.

    28 October 2014, 21:40

    Dziękuję.

  • zapach_bzu

    27 October 2014, 00:37

    Ładny ;)

  • Pierrot.

    26 October 2014, 18:43

    Miło mi, dziękuję Wam.

  • Elizabetta

    26 October 2014, 18:22

    Śliczny wiersz:)

  • krysta

    26 October 2014, 16:51

    ciekawy wiersz - podoba się.
    pozdrawiam :)

  • onejka

    26 October 2014, 16:25

    Ładne