Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kobieta

Teksty z obrazami - Kobieta - motylek96
Kobieta - motylek96

Dajmy kobietom skrzydła niechaj rozkwitną,
niech lecą ku marzeniom i celom. Nawet
jeśliby po drodze siały spustoszenie, niech
rozwiną skrzydła. Pozwólmy.
By tworzyły. Na ruinach, na zgliszczach, wśród
połamanych serc, strapionych dusz. Parawanem uśmiechu odgrodziły złe dni. Otuliły.

Nie stójmy na drodze do spełnienia pragnień,
niechaj sięgają nieba. Niechaj drzwiami trzaskają, dzięki temu trwają na dobre i złe.
Żywioły które w nich śpią, uchylają furtkę,
by rozproszyć szarość dni, nawet gdy nieraz
kilka łez uroni, spulchnia sahare nieczułości.
W niemiłości.

Nie upychaj kobiety na na dnie spracowanego dnia. Ona jak nikt potrafi ujarzmić demony.
Nichym ptak, dotyka wiatr. Każdego dnia budzi brzask.
http://youtu.be/tL4yNXMLnXY

135 876 wyświetleń
1633 teksty
240 obserwujących