Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Biała róża

Daj mi różę białą.
Tylko o to proszę.
Posiądź mnie z nią całą,
Jak rozłąkę znoszę.
Jestem tu dla Ciebie.
Jesteś tutaj dla mnie.
Bądźmy blisko siebie
Gdy śmierć nas dopadnie.
Po tym wszystkim w grobie;
Już to sobie wróżę;
Włożą w nasze dłonie
Jedną białą różę.

2641 wyświetleń
20 tekstów
1 obserwujący
  • 26 February 2021, 00:50

    wsrod twoich tekstow ten jest delikatny
    inne ciezkie
    autorze jestes wrazliwa osoba
    Umiesz pisac w uniesieniu jak i mrocznie

    od tylko
  • lukaajka

    23 February 2021, 23:16

    Przepiękne. Wzruszyłam się.