Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

daj Bóg, by to nie stan był
daj Bóg, by nie złudzenie
daj Bóg, by trwałe, jak nie pył
daj Bóg i pozwól zatrzymać
zdziwienie.

dał Bóg, niech da by trwało
dał Bóg, nie może się zdawać
dał Bóg, choćby i definicję miało
nie potrzeba mi jej znać. Niech
napawa.

da Bóg, uścisku nie rozluźnię
da Bóg, a jak nie da- nie odbierze
sił starczy. Niech wybaczy jeśli bluźnię.
Pięknem jest, dał skosztować.
w nie wierzę.

24 322 wyświetlenia
328 tekstów
70 obserwujących
  • Ahawah

    26 September 2010, 17:58

    Dobrze zbudowany, ciekawa i nietuzinkowa kombinacja rymów (bo teraz to większość tylko AB AB... AABB AABB... i takie tam typowe wyświechtane schematy...), w dodatku mądry tekst.... więc... jak najbardziej mi się podoba. I sądzę, że nie tylko mi, ale - powinien też i innym... :)

  • trojanek

    26 September 2010, 16:53

    Ładne to, Ścieżko. Nawet bardzo.