Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nieporadność dnia

„Dać czasowi czas”…
Wyzwolić się z niecierpliwości
i trwać zwyczajnie
w spokoju…
Nie miotać się z kąta w kąt
Jak ten liść
uschnięty z przemijanym czasem…

Mam dosyć dźwigania nie moich win…
Dosyć obojętnych rąk…

Uciekam w ciszę
Zatrzymuje swój świat
Staję się przeźroczysta

Bezwzględnie odbierasz mi nadzieję
Karmisz lodem twojego serca
Nie rozumiem…
Przynosisz tylko łzy…

Chowam się w szuflady
nie swoich wspomnień
W moich pogrzebane tkwią
niespełnione marzenia
nadzieje reanimowane na daremno

I chociaż trwam
ze spojrzeniem utkwionym w niebo
i z aniołami skrytymi za ścianą
zgubiłam spokój serca…
zbyt mały ze mnie człowiek…

19 402 wyświetlenia
295 tekstów
23 obserwujących
  • I.Anna

    29 December 2017, 19:52

    Moi kochani, sporo zaległości zrobiło się w moich stronach, a Wy tak wiernie mnie odwiedzacie ... zatem :)
    Kati przyjazna duszo dziękuje Ci za cudowny walor muzyczny, naprawdę otula skołatane nie raz serce. Bardzo się cieszę, że mogę Cię tu spotykać.

    Yestem
    Z porządkami różnie bywa, tak jak z człowieczymi uczuciami, emocjami. Bardzo staram sie zachować wierność samej sobie... Dziękuje Przyjacielu za Twoje ślady i obecność

    Adnachiel
    Niezmiernie cenie sobie Twoje ślady i opinie. Nie każdy jest miarą na skrzydła. Niby mówiono jak zadają cios w jeden policzek, to należy nadstawiać i drugi... wiele nauki jeszcze mnie czeka:)
    Dziękuję za Twoje świetliste skrzydlate ślady.

    Pozdrawiam serdecznie wszystkich i każdego z osobna.
    Dobrego czasu:)

  • Adnachiel

    29 December 2017, 12:59

    Wrażliwość jest cechą wielkich, a nie małych ludzi.
    Nie łatwo jest znaleźć słowa w milczeniu. I może właśnie dlatego warto pamiętać, że "nie na takie loty krojono nam skrzydła".

    Pozdrawiam :)

  • 28 December 2017, 20:26

    Najmniejsi są właśnie wielcy ludzie.
    Może czas na poświąteczne porządki?
    Niektórym ludziom potrzeba terapii szokowej, by się ocknęli.
    Niech on się trochę pokaleczy, to czasem pozwala rozbić bryłę lodu. ;)
    Ładny tekst.
    Miłego wieczoru. :))

  • kati75

    27 December 2017, 15:08