Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Czyżbyś znał...

Czyżbyś znał moje dzieciństwo?
Czyżbyś wiedział, ile krzywd wycierpiałam?
Czyżbyś znał te wszystkie rany?
Czyżbyś miał tak samo?

Ludzie mówią, że ze mną źle,
że potrzebuję pomocy,
ale nie chcę jej przyjąć...

Zanim mnie osądzisz...
Zanim uznasz mnie za straconą...
Czy widziałeś moje dzieciństwo?

Czyżbyś wiedział czym są blizny na mojej osobie?
Noszę je jak tatuaże,
Noszę je jak nagrodę,
I mimo to potrafię kochać...

Ludzie mówią, że ze mną źle...
Pozwól mi teraz latać,
bo dzieciństwo oberwało mi skrzydła.

_______________
Inspiracja: https://www.youtube.com/watch?v=6HDQFX0h9RM

21 549 wyświetleń
318 tekstów
8 obserwujących
  • Cris

    19 July 2016, 15:26

    ;) lubię czytać wiersze, jak ciekawe chętnie zostawiam słowa i fiszki.

  • RudaDusza

    19 July 2016, 15:22

    Bardzo dziękuję za opinię :)

  • Cris

    19 July 2016, 15:20

    ''Pozwól mi teraz latać,
    bo dzieciństwo oberwało mi skrzydła.''

    Wymowny, poruszający wiersz.
    Pozdrawiam.:)