Menu
Gildia Pióra na Patronite

Leśna cisza

Teksty z obrazami - Leśna cisza - jesienna mgła
Leśna cisza - jesienna mgła

Czyżby to już wiosna.
Tuli mnie słoneczny promyk słońca.
Jeszcze lód na jeziorze.
Będąc dzieckiem topiłam marzannę w rzece.
Dziś rzucam w tę głębię smutki zimy.

W ciszy odkrywam piękno
błękitnego nieba.
Ogrzewa mnie ciepła myśl i trele ptaków.
I pierwszym wiosenny żółty motyl.
Radosny wiatr z lekką nutą
odchodzącej w nie pamięć zimy.

To chwila beztroski dla każdego.

Spróbuj znaleźć czas.
Wśród zgiełku dnia.
Odpocznij myślą z leśną ciszą patrząc w niebo.

23 998 wyświetleń
235 tekstów
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!