Menu
Gildia Pióra na Patronite

Czy warto????

Czy warto rozmawiać z wiatrem, który
Gdzieś wysoko nad szczytami goni.
I nie widzi słońca, tylko świat ponury
W codziennej, szarej życia toni....
Czy warto rozmawiać ze ścianą, która
Rzucone w nią słowa odbija echem,
Wie, że wszystko, co mówisz, to bzdura
I karmi się Twoim oddechem....
Czy warto rozmawiać z burzą, którą
Wiatr może daleko gdzieś przegnać,
I tylko błysk widzisz, poświatę ponurą
Że możesz się tylko przeżegnać....
Czy warto z echem rozmawiać
Które słowa powtarza i gubi.....
Pewnie warto, lecz trzeba uważać,
Czy któreś z żywiołów Cię lubi

634 wyświetlenia
14 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!