Menu
Gildia Pióra na Patronite

...

Czy to możliwe
aby kwiatek wiosenny
delikatny
wśród kukurydzy wykiełkował
nieodporny
na chłód i ziemię nijaką
zakwitł ?

Jeśli kochasz uwierzysz
bo miłość jest po to
by silny mógł słabego chronić
niczym anioł stróż
otaczać piękno opieką
przytulać je
i dźwigając zawsze ku słońcu
wspólnie życie przeżyć...

190 732 wyświetlenia
1575 tekstów
600 obserwujących
  • 28 September 2017, 22:37

    Miło znów Cię widzieć Gerardzie :))

  • 26 September 2017, 22:38

    Pięknie, gdy niemożliwe można doświadczać i podziwiać.
    Miłego wieczoru. :))

  • 26 September 2017, 22:20

    Dobrze widzieć "stare" nicki.

    Jak w piosence Happysad:
    (...) kiedy jedno spada w dół,
    drugie ciągnie je ku górze.

  • MyArczi

    26 September 2017, 22:17

    miło czytać :)