Menu
Gildia Pióra na Patronite

Do Boga

Czy to kara za błędy... czy to kara za grzech...

że życie nie życiem dziś dla mnie jest.

Wegetacją zwykłą nazwać je mogę,

O Boże, miej litość i wskaż mi mą drogę...

W swej łasce choć trochę okaż miłosierdzie,

daj siły na przyszłość, na dzień, który wzejdzie.

Rozprosz złe myśli, rozwiej zwątpienie,

na nowo wskrześ we mnie wiarę, nadzieję...

Pomóż uwierzyć w piękno istnienia...

...mego...

...świata...

...życia...

...w sens odrodzenia...

Niech dzień nie będzie tylko do "przeżycia",

niech stanie się ważny, jako część mego bycia.

Radości odczuwać, nie tylko te wielkie...

tak pragnę i z prostot zaznać szczęście wszelkie.

O Panie Tyś łaskaw więc słuchaj mej prośby...

Pomóż uwierzyć, żem potrzebna...

...a świat dobry...

1390 wyświetleń
12 tekstów
2 obserwujących
  • yazabel

    18 March 2010, 11:26

    Bardzo dziękuję za tak miłe słowa... :)

  • honey_007

    18 March 2010, 10:52

    Zazwyczaj wiersze rymowane nie przypadają mi do gustu, ponieważ brzmią zbyt sztucznie, są jakby na siłę sklejane a tu proszę jaka miła niespodzianka...wspaniały tekst :) Prawdziwy majstersztyk...:)
    Pozdrawiam.