Menu
Gildia Pióra na Patronite

refleksja

Czytam z pożółkłych kart o banałach,
o zapałkach z nadpalonymi końcami
o pudelku, które złożono w annałach
wraz z wyborczymi obietnicami

Zagubiły się w milczeniu strony
z księgi historii narodu
przetrzebione przez czas miniony ,
zagubiła się prawda na wyborczym rogu.

W rzeczy samej ona naga on zakurzony
jak kochankowie bez przyszłości,
jak ironia czasu, który zamiast tworzyć
życie - wwozi trumny do politycznego lasu....

13 993 wyświetlenia
168 tekstów
7 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!