Menu
Gildia Pióra na Patronite

Prośba gospodarza

Czytam słowa świadków Wołyńskiej Rzezi
W milczeniu ciężkim jak kamień.
Bestialstw dokonali sąsiedzi!
Ludzie których mordowani znali!
Torturowano nie dla wywiadu,
Czy czarnym wzorem Mengele.
Mięso darły demonów stada!
Żadnej ohydy nie było za wiele.
Potworne!
Wiem, Boże, że płakałeś wraz z nimi…
Człowiek na Ziemi jest wolny
I cóż z tą wolą ich potwór uczynił?
Nożem niemowlę przybijał do stołu.
Dziewczęta przecinał piłami do drewna.
Siekiery pazerne przecinały czoło…
Człowieczeństwo takiego świata nie zna.
Obywatelu Ukrainy,
Zrozum!
Nie zna świat potworniejszej winy.
Utopiliście niewinnych w ogni morzu.
Dziś stoisz na naszej ziemi,
Która chlebem cię częstuje.
Jeśli Ty sam tego nie zmienisz,
Jeśli odwagi ci brakuje,
To odejdź.
Bo nie po drodze ci z Bogiem.

42 013 wyświetleń
581 tekstów
6 obserwujących
  • fyrfle

    15 February 2021, 12:48

    A teraz chcę dowolnego i bezkarnego zabijania dzieci w łonach matek przez ich rozerwanie, poćwiartowanie lub sztuczny poród i śmierć z głody w jakiejś ciemni oddziału położniczego.