Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Czytający(m)"

Czytający(m) - czas swój poświęcający!

Żebyś wiedział Człowieku ile znaczysz
Jak pięknie poezji oczami patrzysz:
Czasami smutkiem się poczęstujesz
Innym razem czekolady spróbujesz
Bywa...że ruchu zażyjesz...(kartkę przewracając) wiersze na to czekają
Zadumasz się chwilą - inaczej żyjesz
Zwolnić potrafisz...
Dać nadzieję piszącemu
Nawet nie wiesz jak wiele znaczysz
Czym byłoby ciche pisanie
Do szuflady chowaniem wierszy...
Powolnym umieraniem...
Konaniem bez końca...
Poezja musi być czytana...pisana...
Bez końca...
Każda jest dobra - choć nie dla każdego
Zrozumiana....nic pewnego
Jedno jest pewne...
Poezja chce Być czytana...
Od wieczora do rana.
Więc nie szczędź wzroku, czasu i myśli...
Przekrocz granicę prozy życia pisanej wierszem...
Bądź gotowy do tej drogi...będziesz chciał więcej...kiedy przekroczysz jej progi...
Bądź otwarty i gotowy na przeżywanie...
Bogactwa zdobywanie.
Zapraszam...
Dziękuję za obecność

23.02.2021
07:50

281 858 wyświetleń
2734 teksty
35 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!