Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

do tej pory...

https://www.youtube.com/watch?v=dHqbuJOd7Y0

czyszczę skórę
pod powierzchnią liczne cienie

walczę
o pęcherzyk z tlenem

wysyłam pocałunek
z powrotem do nieba

kiedy gwiazdy dostosowują się
do pewnego rodzaju spokoju

staję się
kształtem, kroplą, tchem

tuż pod
powierzchnią rzęs

9519 wyświetleń
64 teksty
26 obserwujących
  • silvershadow

    23 September 2021, 07:08

    ... myślą szybszą od światła
    daleko
    przenikam granicę (pęcherzyka) wszystkiego
    - powracam
    blisko ...

    • prohibitum amor

      23 September 2021, 22:09

      i to się nadaje na odrębny wiersz przepełniony emocjami...
      dziękuję za takie podsumowanie

      rozlana od wewnątrz
      składowa przenikania
      ruchomych myśli
      na rozdrożu
      - blisko...
      głodna odpowiedzi

  • Duch_Eonu_86

    17 September 2021, 22:43

    Mogłaś zostawić samą melodie... słowa zbędne.

    • prohibitum amor

      20 September 2021, 19:02

      Duch_Eonu_86
      - mogłam - jest jak jest ;)

      dziękuje za opinię wszystkim :)

  • solange1969

    16 September 2021, 22:39

    piękny wiersz,pozdrawiam serdecznie :)