Menu
Gildia Pióra na Patronite

Historia

Czysta kartka
Biały
Nieskazitelnie świat

Tak ciepły uśmiech
Tak słodki głos
Kołysze mnie

Daleka jeszcze
Droga w szary świt
Ciemność póki co
Otula nas

Czas bezlitośnie
Przegryza żebra
Włazi do serc

Zniknęły klucze
Ze stołu
Twój zapach
Ulotnił się

Dalej nam
Co noc
Do siebie -
Wróć

(Tytuł laureata w Ogólnopolskim Konkursie Poetyckim "Biesiada Słowa - miłość niejedno ma imię" Zielona Góra 2013)

15 539 wyświetleń
161 tekstów
12 obserwujących
  • zielarka1

    19 October 2014, 14:58

    Dziękuję. Miłego dnia życzę! :)

  • krysta

    19 October 2014, 13:02

    bardzo ładny ...zatrzymuje.
    pozdrawiam :)